Radio Weststellingwerf Centraal

29 oktober 2016: Nacht van de Nacht

29 oktober 2016: Nacht van de Nacht

29 oktober 2016: Nacht van de Nacht

Waarom een Nacht van de Nacht? Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Zonder duisternis raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel verlichting van gebouwen, reclameverlichting en wegverlichting brandt de hele nacht door, terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan vaak minder en slimmer!

Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er iemand langs komt. Met nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen.

Vorig jaar werkten meer dan 300 organisaties mee aan de Nacht van de Nacht, zoals sterrenclubs, wandelverenigingen, natuurgebieden, boswachters en natuurfotografen. Daarnaast doofden 155 gemeenten en bedrijven hun verlichting. Er werden diverse evenementen georganiseerd zoals sterren kijken in het Planetarium in Franeker en een fakkeltocht in Moddergat.

In de nacht van zaterdag 29 oktober wordt in de gemeente Weststellingwerf de lichten gedoofd op het gemeentehuis (inclusief vijververlichting), aanschijnverlichting Huize Lindenoord, vijververlichting aan de Spoorsingel en woninglocatie Lindenoord. Doet u ook mee?