Radio Weststellingwerf Centraal

11 June, 2018 15:21

11 June, 2018 15:21

Op zondagmorgen was de start van de Silverlegrally vanaf de Achtpilarenplein in Wolvega. Deze rally wordt georganiseerd door de leden van de Lionsclub Wolvega e.o..

Er kwamen ruim 50 deelnemers aan de start.

De Lionsclub heeft, net als vorig jaar, naast de oldtimers en bijzondere voertuigen, één klasse met daarin voldoende uitdagingen voor de ervaren rallyrijders, maar zodanig dat het ook voor de minder ervaren rijders goed te doen is.

Met de verrassingen onderweg werd het een dag om niet te vergeten. Tot slot was er aan het einde van de rally de prijsuitreiking en de uitreiking van de cheques voor de goede doelen.

Na afloop van de Silverlegrally van de Lionsclub Wolvega, die zondag werd verreden, werden de cheques aan de vertegenwoordigers van de goede doelen uitgereikt.

De rally bracht door de deelnemers en sponsors ruim 10.000 euro op. De Stichting Aangepast Paardrijden in Steenwijkerwold (STAPS) ontving 5000 euro.

De NSGK vermeerdert dit bedrag met nog eens 50%, zodat STAPS totaal 7000 euro ontvangt.

De Stichting Dagherdenking Geweldslachtoffers die op 22 september landelijk in Wolvega wordt gehouden kreeg 1500 euro en de beide Zonnebloemafdelingen in Noordwolde en Wolvega 3000 euro.

Tot slot gaat de rest van de opbrengst naar het hulpfonds van de Lionsclub Wolvega e.o. De cheques werden op het eindpunt van de rally in Giethoorn uitgereikt door Wilfred Kuipers, president van de Lionsclub.

Uitslagen van de rally:

Groep even nummers:

1. Marten Maijer en Mark de Weerd

2. Erwin Menger en Roy Oude Lansink

3. Fokke Veenstra en Klaske van der Sluis

Groep oneven nummers:

1. Arjen en Kees Jonkers

2. Daniël en Adriaan Mastenbroek

3. Aukje Kroondijk en Femke Haijtema

Foto’s: Lenus van der Broek