Radio Weststellingwerf Centraal

Dames 1 SDO ook Kampioen

Dames 1 SDO ook Kampioen

Afgelopen vrijdag heeft Dames 1 van Volleybalvereniging SDO uit Noordwolde met 3-0 gewonnen van vc Joure 6 en daarmee is het kampioenschap in de poule 3e klasse T binnen gehaald! De dames uit Noordwolde hadden voorafgaand aan de wedstrijd 2 punten nodig om de nummer 2, Thor 1 uit Gorredijk, achter zich te laten.
Met veel publiek op de tribune werd er om 19:00 in Joure begonnen aan de wedstrijd. Trainster Anja Wijngaard zorgde voor een spandoek met de aanmoedigende tekst: ‘Het is dus gewoon een kwestie van doen, SDO (Super Dames Ontzettend trots op jullie) kampioen!’
De SDO dames begonnen rommelig in de eerste set. Aan de setstanden valt het niet op te maken, maar er werden gedurende de hele wedstrijd veel onnodige  fouten gemaakt. De eerste set werd met 25-16 gewonnen, de tweede set met 25-18. In de tweede set bleef het lang gelijk op gaan. Pas vanaf 10-9 voorsprong werd er uitgelopen naar 18-10. Bij 21-16 was er volgens coach Martin van Brussel een time out nodig om de dames bij de les te houden. Het beslissende punt in de set werd gemaakt door Natasja van Voorst. In de derde set kwam Hiltje de Vries binnen de lijnen en werd er overtuigend met 25-13 gewonnen.

Bron : vv-sdo.nl