Radio Weststellingwerf Centraal

De Autumn Desert Trail 28 & 29 september, Appelscha Het grootste hippische evenement van Noord-Nederland in het Drents-Friese Wold.

De Autumn Desert Trail 28 & 29 september, Appelscha Het grootste hippische evenement van Noord-Nederland in het Drents-Friese Wold.

Hippisch Drenthe organiseert Autumn Desert Trail in september in het Drents-Friese Wold
Dit jaar vindt de 9eeditie van het populaire paardenevenement de Autumn Desert Trail in Appelscha plaats. Organisator Hippisch Drenthe heeft in overleg met Staatsbosbeheer besloten om het evenement van oktober naar september te verplaatsen. De succesvolle editie van voorgaande jaren krijgt dit jaar een vervolg op 28 & 29 september 2019. 


Opnieuw mag Hippisch Drenthe gebruik maken van het stuk land van de stichting OlmenEs Appelscha om te parkeren. Een ideale locatie die de deelnemers via een veilige route door de mooie bossen van Staatsbosbeheer naar de Kale Duinen voert. De kaartverkoop van de Autumn Desert Trail ging op 1 juni van start. In een recordtempo waren alle 800 beschikbare tickets verkocht.

Tegen algen en mos
De Autumn Desert Trail het Nationaal Park Drents-Friese Wold is een unieke belevenis voor alle deelnemers. 363 dagen per jaar is het niet toegestaan om met een paard van de ruiterpaden af te wijken op de Kale Duinen. Broedvogels en zeldzame flora hebben maximale bescherming nodig. De Autumn Desert Trail biedt jaarlijks een eenmalige uitzondering op deze regel.


De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat ervoor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven. Heel belangrijk voor het voortbestaan van deze grootste zandverstuiving in Noord-Nederland.We zouden het heel erg op prijs stellen als u aandacht aan de Autumn Desert Trail zou willen besteden. We nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan dit spectaculaire evenement. 
Informatie
Nieuws en extra informatie, via Facebook: Hippisch Drenthe, de website: Hippisch Drenthe, of via de mail: info@hippischdrenthe.com