Radio Weststellingwerf Centraal

De eerste heipalen gaan in Noordwolde de grond in

De eerste heipalen gaan in Noordwolde de grond in

Foto: Lourens Looijenga

Noordwolde – In Noordwolde klinkt op deze lenteachtige vrijdag het monotone dreunende geluid van een heimachine. Het klinkt de Woningstichting als muziek in de oren. De omwonden moeten even doorbijten het is voor hun vooral overlast.

De winter is even ver weg en dat betekent dat er nu volgens directeur Sake Lageveen van de corporatie als een speer een vervolg kan worden gegeven aan de bouw van 20 nieuwe huurwoningen aan de Ds. van der Tuukstraat en de Ds. Reitsmastraat.

Op dit terrein stonden 26 woningen van 65 jaar oud. Deze huizen waren aan vervanging toe en zijn inmiddels gesloopt. Ze worden nu vervangen door 20 twee-onder-een-kap woningen: 10 woningen met 2 slaapkamers, 6 gezinswoningen met 3 slaapkamers en 4 levensloopbestendige woningen. Van de oorspronkelijke bewoners verhuizen er 8 straks mee naar een nieuwe woning. Zij wonen nu in een zogenaamde ‘wisselwoning’.

Er hebben zich ook andere belangstellenden gemeld, die binnenkort een brochure met informatie krijgen. Andere geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden. Lageveen: ‘Er is door dit perfecte weer geen extra druk meer, we liggen op schema.’ Vermoedelijk zijn de woningen met warmtepomp en zonnepanelen rond het begin van de Bouwvakvakantie klaar. Dat zou dus zijn op 29 juli. De eerste bewoners kunnen dan na de vakantie in hun nieuwe huurhuis.

Bron: Stellingwerf