Radio Weststellingwerf Centraal

Dorpsarchief Noordwolde sluit enerverend seizoen af

Dorpsarchief Noordwolde sluit enerverend seizoen af

Noordwolde – Het Dorpsarchief Noordwolde (DAN) sloot zaterdagavond het winterseizoen 2018 – 2019 af met een genoeglijke bijeenkomst van bestuur en medewerkers in ’t Buurthuus te Noordwolde. In zijn openingswoord blikte voorzitter Jacob Meijer terug op een seizoen waarin het DAN met steun van de gemeente Weststellingwerf en in samenwerking met de Openbare Bibliotheek en het Nationaal Vlechtmuseum grote stappen vooruit gezet heeft. Zo kreeg het DAN een “eigen” ruimte in de bibliotheek. Aan de inrichting wordt hard gewerkt.

Locomotief tramlijn

Bijzonder was de komst van Invasielocomotief NS164 naar Noordwolde. Het is de bedoeling dat deze locomotief – die nog op de tramlijn door Noordwolde gereden heeft – na een grondige restauratie in de omgeving van het voormalige tramstation in Noordwolde geplaatst wordt. Voor de noodzakelijke herstelwerkzaamheden zal Dirk Dundas uit Noordwolde optreden als Projectmanager.

400ste donateur

Diezelfde Dirk Dundas meldde zich onlangs aan als donateur van het DAN. Hij bleek toen de 400e te zijn. Tijdens de slotavond in ’t Buurthuus werd hem door Jan Doodhagen van het DAN daarom een bloemetje aangeboden. Het DAN hoopt nog vele jaren te blijven groeien.

Bron:stellingwerf.nl