Radio Weststellingwerf Centraal

Drie genomineerden Groene Lintje 2019 bekend

Drie genomineerden Groene Lintje 2019 bekend

GroenLinks Weststellingwerf reikt in het kader van Wereld Milieu dag op vrijdag 7 juni a.s. voor de achtste keer het Groene Lintje uit. Dit is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden. Zo kreeg vorig jaar Alain Schievink van bedrijf TONN -360 graden duurzaam- in Wolvega het Groene Lintje 2018.

Voor 2019 maken opnieuw drie genomineerden kans op het Groene Lintje. Eind april deed GroenLinks een oproep aan inwoners van Weststellingwerf om kandidaten aan te dragen voor het Groene Lintje 2019. De jury, waarin ook de winnaar van vorig jaar, koos uit deze aanmeldingen drie genomineerden die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden.

De genomineerden zijn: Energie Coöperatie De Toekomst in Steggerda, Melkveehouderij Maatschap van Dijk-Landman in Oldelamer en de Beleeftuin van zorgcentrum Lindestede in Wolvega.

Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor de uitreiking, waarbij één winnaar het Groene Lintje 2019 zal ontvangen. Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn op vrijdag 7 Juni op de 1e etage van het stations gebouw in Wolvega Het programma start om 16:30