Radio Weststellingwerf Centraal

Eerste Lichtjesavond in Boijl

Eerste Lichtjesavond in Boijl

De werkgroep: (v.l.n.r.) Sierd Dolstra, Berend Slot en Henri Derks. (Foto: Jan Koops)

Boijl – Op de begraafplaats bij de kerk in Boijl wordt zaterdagavond een Lichtjesavond georganiseerd.

Voor Boijl is dat de eerste keer. ‘Maar als er voldoende animo voor is, dan zal het zeker worden herhaald’, zegt Henri Derks, lid van de werkgroep die de avond voorbereidt.

Hij vervolgt: ‘Dieneke Grit, de kerkelijk werker van de Protestantse Gemeente Frieslands End, heeft het bij ons geagendeerd. Zij heeft goede ervaringen opgedaan in Elsloo en Makkinga waar al eerder dergelijke avonden werden gehouden.’

Voorbereidingen

De werkgroep bestaat verder uit Sierd Dolstra en Berend Slot. Derks: ‘We hebben veel glazen potten verzameld waarin waxinelichtjes geplaatst worden. Daarmee worden de paden aan weerskanten verlicht. Bij de glasbak is een oproep geplaatst om de glazen potten voor dit doel te bewaren. En mochten we tekort komen, dan kunnen we van Makkinga wel een aantal lenen. We beginnen om zes uur met het aansteken van de waxinelichtjes. Het zijn er driehonderd, dus dat vergt enige tijd.’

Omlijsting

De bezoekers krijgen een gratis grafkaars uitgereikt om bij het graf of de urnennis van een overleden dierbare te plaatsen. Voor mensen die een overledene willen gedenken die elders is begraven of bijgezet, komt er een tafel waarop de grafkaarsen geplaatst kunnen worden.

‘Gedenken’

Het definitieve programma is nog niet helemaal bekend, maar aan het eind wordt er ter herinnering een papier uitgereikt met daarop enkele bij het thema, ‘Gedenken’, passende gedichten.

De werkgroep hoopt op een goede opkomst en hoort graag de bevindingen van de bezoekers.

Aanvang 19.00 uur.

Bron: http://www.stellingwerf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.