Radio Weststellingwerf Centraal

Geen pasklaar antwoord op inbraakgolf Elsweg

Geen pasklaar antwoord op inbraakgolf Elsweg

Foto van bewakingscamera Tennisvereniging.

Noordwolde – De gemeente heeft geen pasklare oplossing op de vele inbraken aan de Elsweg in Noordwolde. Dat zei burgemeester André van de Nadort maandagavond in de raadsvergadering.

De raadsfractie van GroenLinks stelde er vragen over. De bewoners van de Elsweg zouden zich onveilig voelen, de leefbaarheid komt volgens fractievoorzitter Marlene Postma in het geding. ‘Ze zijn al een groepsapp begonnen en houden ieder stilstaand busje in de gaten.’

Postma reageerde op de inbraken vorige week bij de tennisclub LTCN, de korfbalvereniging Leonidas en Dagbesteding Spokedam. Een maand eerder was de dagbesteding ook al aan de beurt en werd ingebroken bij de voetbalvereniging Olyphia. De schade was toen enorm. GroenLinks wilde daarom weten wat het college kan doen aan dit steeds terugkomende probleem.

Cameratoezicht afgewimpeld

Vooralsnog lijkt dat niet zo veel. De burgemeester leek weinig trek te hebben in de suggestie om camera’s te plaatsen aan de Elsweg. Daar zitten haken en ogen aan. Hij sprak over een forse kostenpost. Bovendien hecht hij weinig waarde aan het effect, om vervolgens toch wat tegenstrijdig de angst uit te spreken dat de inbrekers daardoor uitwijken naar een andere plek.

Politie verscherpt toezicht

De burgemeester wil wel onderzoeken of er aan de Elsweg behoefte is om verder te praten over preventie. De burgemeester vond het opvallend dat er alleen wordt gebroken in panden waar niemand woont. Het is een afgelegen gebied, met weinig bewoners en je kunt makkelijk naar twee kanten wegkomen. De burgemeester heeft met de politie afgesproken dat er vaker aan de Elsweg wordt gesurveilleerd en ook spreken politiemensen personen aan op hun aanwezigheid.

Bron: www.stellingwerf.nl

Één reactie op “Geen pasklaar antwoord op inbraakgolf Elsweg

  1. L de groot

    Slappe reaktie burgemeester ! Praten helpt echt niet. En camera’s worden vernield, dus wat dan ? Bewaking met honden misschien.. Buurt app om elkaar te waarschuwen. En ga eens met verzekering praten.