Radio Weststellingwerf Centraal

Gemeenteraad biedt kijkje achter de schermen

Gemeenteraad biedt kijkje achter de schermen

Wolvega – De gemeenteraad van Weststellingwerf biedt binnenkort een kijkje achter de schermen, voor inwoners die willen weten hoe de lokale besluitvorming werkt, en hoe zij daar invloed op kunnen uitoefenen.

Op woensdagavond 12 april organiseert de gemeenteraad van Weststellingwerf een informatieavond over de gemeentelijke politiek. Dit kijkje achter de schermen is bedoeld voor inwoners die willen weten hoe de lokale besluitvorming bij de gemeente werkt en hoe zij daar invloed op kunnen uitoefenen. En voor iedereen die erover nadenkt om zelf politiek actief te worden.

Steeds meer taken komen op het bord van de gemeente. Het is belangrijk dat inwoners de gemeenteraad weten te vinden, maar ook weten wat de gemeenteraad doet. Samen met Pro Demos, Huis voor democratie en rechtsstaat, organiseert de gemeenteraad van Weststellingwerf daarom deze informatieavond. De avond vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Wolvega. Het programma begint om 19.00 en duurt tot maximaal 22.00 uur.

Door middel van presentaties, interactieve werkvormen en praktische voorbeelden krijgen de deelnemers een realistisch beeld van de lokale politiek. Het bestuur van Nederland en daarbinnen ook de besluitvorming binnen de gemeente komen aan bod. De taken en rollen van de gemeenteraad passeren de revue met alle instrumenten die raadsleden hebben. Na een interactief onderdeel over de gemeenteraadsverkiezingen en politieke partijen, staat speeddaten met raadsleden en politieke partijen op het programma.

Deelname aan de informatieavond Politiek Actief is gratis. Of de deelnemers daadwerkelijk de stap zetten om politiek actief te worden, is uiteraard helemaal aan henzelf. Er kunnen maximaal 25 inwoners meedoen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 6 april via het e-mailadres griffie@weststellingwerf.nl. Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst.

Bron: www.weststellingwerf.nl