Radio Weststellingwerf Centraal

GroenLinks Weststellingwerf reikt Groene Lintje 2017 uit De drie genomineerden zijn bekend

GroenLinks Weststellingwerf reikt Groene Lintje 2017 uit De drie genomineerden zijn bekend

GroenLinks Weststellingwerf reikt in het kader van Wereld Milieu dag op 10 juni a.s. het Groene Lintje 2017 uit. Dit is een onderscheiding voor mensen of organisaties die zich inzetten voor natuur en milieu. GroenLinks maakt zich sterk voor een groenere gemeente en geeft graag een pluim aan anderen die dat ook belangrijk vinden.

Zo kreeg vorig jaar biologische melkveehouderij & kaasmakerij Langelaan in Blesdijke het Groene Lintje 2016. Voor 2017 maken opnieuw drie genomineerden kans op het Groene Lintje. Op zaterdag 10 juni wordt het Groene Lintje voor de zesde keer uitgereikt in Weststellingwerf.

Eind april deed GroenLinks een oproep aan inwoners van Weststellingwerf om kandidaten aan te dragen voor het Groene Lintje 2017. De jury, waarin ook de winnaar van vorig jaar, koos uit deze aanmeldingen drie genomineerden die het verdienen om extra in het zonnetje gezet te worden.

De genomineerden zijn: Bedrijf Agriton in Noordwolde, Kringloopwinkel Binnenbaan Wolvega en Beeldend Kunstenaar Sigrid Hamelink uit Nijeholtwolde

Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor de uitreiking, waarbij één winnaar het Groene Lintje 2017 zal ontvangen.

Belangstellenden worden hierbij van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Tijdstip: Zaterdag 10 juni 2017

Locatie: Biologische Melkveehouderij & Kaasmakerij Langelaan

Markerweg 138 8398 GS Blesdijke

Programma: Ontvangst 16 uur

Onder muzikale begeleiding van BosFolk zal om ongeveer 16.30 uur de uitreiking van het Groene Lintje 2017 plaatsvinden.

Daarna is er ook nog gelegenheid elkaar te ontmoeten en te luisteren naar de muziek en een rondleiding te krijgen op de boerderij.

 

Bron: persbericht GroenLinks Weststellingwerf