Radio Weststellingwerf Centraal

Groep 1 Tuindorpschool nam kijkje bij vd Akker

Groep 1 Tuindorpschool nam kijkje bij vd Akker

Donderdag ging groep 1 van OBS Tuindorpschool een kijkje nemen bij het melkvee- en loonbedrijf Van den Akker. Luuk gaat regelmatig met zijn vader op de fiets naar de koeien en trekkers kijken. Een vraagje of hij een keer met de klas mocht komen kijken was zo gedaan.

Toen juffrouw Jolanda instemde was het bezoekje zo gepland.

De kleuters namen een kijkje bij de melkkoeien, draaide een rondje in de melkcarrousel en gingen de kalfjes bewonderen.

Daar mochten ze meehelpen om een pas geboren kalfje de fles te geven.

Enthousiast en nieuwsgierig stonden de 25 jonge scholieren om het hokje bij boerin Cindy van den Akker. Hierna was het tijd voor de machines. Eerst konden ze omhoog kijken naar de grote trekkers, shovels en andere machines. Toen ze ook nog vanachter het stuur omlaag mochten kijken naar de begeleidende ouders en de juffrouw, was het helemaal feest.

Tot slot mochten de kinderen zich nog uitleven op de traptrekkers en kregen verse melk en kaas. Zowel vanuit het bedrijf als vanuit OBS de Tuindorpschool kan terug gekeken worden op een bijzonder leuke en leerzame dag.

Vanuit LTO Noord (Land en Tuinbouw Organisatie) worden jaarlijks diverse scholen bezocht door boeren om te vertellen over de agrarische sector en worden klassen uitgenodigd op boerenerven om het met eigen ogen te zien en te ervaren wat de landbouw inhoud.

(Foto’s: Van den Akker)