Radio Weststellingwerf Centraal

Hakenkruizen op nieuwe woning Noordwolde

Hakenkruizen op nieuwe woning Noordwolde

Noordwolde – Een woning in aanbouw aan de Van der Tuukstraat in Noordwolde is recent beklad met hakenkruizen. Bouwbedrijf Bakker uit Wolvega en opdrachtgever de Woningstichting Weststellingwerf bevestigen dat.

Foto: Lourens Looijenga

Het gaat volgens het bouwbedrijf om tekens op muren van de eerste nieuwbouwwoning in de straat. Het bouwbedrijf beraadt zich nog over de vraag of er verder actie ondernomen wordt. Er is geen idee wie de dader is. Volgens de Woningstichting is dat een zaak van het bouwbedrijf. Opvallend genoeg komt er in die woning een familie Haak te wonen, maar of daar een relatie ligt en het dus een misplaatste grap is ?

In ieder geval is de Woningstichting niet blij met het nieuws en veroordeelt het beschilderen van de woning. De corporatie bouwt momenteel twintig huizen aan de Van der Tuukstraat en de Reitsmastraat. Het bijzonder van de woningen is dat ze vrij zijn van energielasten. Ze zouden aan het eind van de zomer klaar zijn, maar de Woningstichting durft nu nog geen opleverdatum te noemen.

Bron: http://www.stellingwerf.nl