Radio Weststellingwerf Centraal

JEU DE BOULES-AFD. VAN O.S.W. BESLUIT SEIZOEN 2019.

JEU DE BOULES-AFD. VAN O.S.W. BESLUIT SEIZOEN 2019.

Harm Oosterkamp neemt als waardig kampioen de wisselbeker mee.

Dinsdag 8 oktober j.l. werd de uitslag van de zomercompetitie voor de Jeu de Boules-afdeling in een gezellige ambiance bekend gemaakt aan de deelnemers, die vanaf begin april mee hadden gedaan aan de jaarlijkse competitie.

Hoewel het wel eens voorkomt, dat een competitiemiddag moet worden afgelast wegens een overvloedige regenval, dit jaar was het zelfs vier keer dat door de erg hoge temperatuur het spelen voor de meeste deelnemers een groot bezwaar opleverde, dus werd er met recht geannuleerd.

Uiteindelijk bleven nog precies het minimale aantal van 20 speeldagen over.

Menig sportief gevecht op de banen van OSW werd er uitgevochten, vaak met wisselend succes vreugde voor de winnaars, bij de verliezers maar dan nooit lang, wat verdriet om het verlies. Maar daarna: weer snel naar de volgende partij!!

Er werd sportief gestreden, want vaak waren de teams aan elkaar gewaagd.

Naar de traditie van de laatste jaren werden de resultaten steeds secuur bijgehouden door wedstrijdleiders Koop en Jitske Oosterloo.

Na één of twee partijen, die niet meer meetelden voor de competitie, werden we als afsluiting van het seizoen in de pauze verrast door koffie of thee met een heerlijke plak cake.

Na de nodige interne OSW-mededelingen van diverse aard werd er overgegaan tot de prijsuitreiking waarvoor de deskundige hulp was ingeroepen van onze O.S.W.-voorzitter Sjoukje Held die met zichtbaar plezier de prijzen aan de resp. winnaars uitreikte.

De einduitslag van de zomercompetitie luidde als volgt:

  1. Algemeen Kampioen van O.S.W. Harm Oosterkamp greep de titel met een fraaie win-score van maar liefst 4,29 punten;
  2. Op eerbiedige afstand van de kampioen eindigde als tweede speler, maar wel als eerste van de dames, Jitske Oosterloo met een win-score van 2,25 punten;
  3. Hans Post finishte als verdiende derde met een win-score van 2,05 punten.

De traditionele poedelprijs werd dit seizoen veroverd door Jan Beuling.

Voor de wedstrijdleiding reikte O.S.W.-penningmeester Co Bergsma een heerlijke fles wijn uit om even op het afgelopen seizoen terug te kijken, maar bovenal ter inspiratie voor het volgende seizoen.

Voelt u zich, zoals wij, aangetrokken tot een leuke bezigheid op de dinsdagmiddag, komt u dan eens een kijkje nemen. Beleef er net als wij een heleboule plezier aan!

Er zijn altijd wel deelnemers die u met plezier willen vertellen hoe het spel werkt.

Heerlijk met elkaar buiten spelen, hoewel we bij regen wel even schuilen natuurlijk.

Volgend jaar willen we wat meer aandacht gaan geven aan speltechniek zodat we met nog meer plezier ons spelletje kunnen spelen.

Doe dus ook met ons mee,

Kom spelen bij de O.S.W.!!

Elke dinsdagmiddag om half twee.

De foto’s zijn gemaakt door: Jitske en Koop Oosterloo