Radio Weststellingwerf Centraal

Kruising station is afgesloten

Kruising station is afgesloten

Wolvega – Sinds maandag is de kruising Sleeswijklaan/Stationsweg in Wolvega afgesloten. Verkeer kan er vier weken niet langs.

Foto: Lenus van der Broek

De omleiding loopt via de de Lycklamaweg en Om den Noort. De parkeerplaatsen van het station en Jumbo blijven bereikbaar. Het station is te bereiken via de noordkant (Welkoop). Als de kruising klaar is, wordt het wegdeel tot aan de ovonde (Spoorlaan) afgesloten. De parkeerplaats van de Jumbo is dan alleen via de Sleeswijklaan toegankelijk.

De werkzaamheden aan de Stationsweg en het stationsgebied lopen op schema. De Stationsweg is vanaf de Welkoop tot aan de Sleeswijklaan inmiddels helemaal vernieuwd en er ligt een fietspad naast. Ook het plein voor het station begint er al anders uit te zien.
De werkzaamheden gaan volgens plan. De winter heeft niet veel vertraging opgeleverd. De omleidingsroutes worden goed gebruikt, al is er op de Spoorsingel meer verkeer te merken en rijd het verkeer daar soms hard. De gemeente heeft extra borden geplaatst die erop wijzen dat alleen aanwonenden en bestemmingsverkeer toegang hebben. De politie en toezichthouders van het project houden een extra oogje in het zeil.

Bron: Stellingwerf.nl