Radio Weststellingwerf Centraal

Letters I Oosterstreek op het Museumplein

Letters I Oosterstreek op het Museumplein

Op het Museumplein in Amsterdam hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal uur de letters ‘I Oosterstreek’ gestaan. ​Het gaat om een actie van oudejaarsvereniging D’olde Togers uit Oosterstreek. 

“Oosterstreek is niet zo groot”, zegt Jeroen Hessels, voorzitter van de vereniging. “We dachten, hoe kunnen we ons dorp wat groter en bekender maken? Nou, door Amsterdam op deze manier te claimen.” 

Volgens Hessels kan Amsterdam nog wat leren van Oosterstreek. “Bij ons kent iedereen elkaar, helpen we elkaar, is er wat minder verkeer, lopen er minder toeristen rond en zijn de huizen betaalbaar. We hebben met het hele dorp dit jaar een oude kroeg opgekocht dat het dorpshuis gaat worden.”

De letters mochten van de politie tot zaterdagochtend 9.00 uur blijven staan. De letters zijn gemaakt van purschuim en komen na de actie in Oosterstreek te staan.

Bron: Nu.nl

Op 1 januari 2019 zal Radio Centraal weer de traditionele nieuwjaarsuitzending maken samen met de oudejaarsploegen uit de regio. Ook D’olde Togers zullen hierbij aanwezig zijn en vertellen hoe deze stunt tot stand is gekomen.