Radio Weststellingwerf Centraal

Mannen geboeid aan een lantaarnpaal door de politie in Noordwolde

Mannen geboeid aan een lantaarnpaal door de politie in Noordwolde

Meerdere personen zijn in de nacht van maandag op dinsdag in Noordwolde na een achtervolging aangehouden. Waar de personen van worden verdacht, is nog onduidelijk.

Agenten kregen maandagavond in Noordwolde melding van een verdachte situatie bij een pand aan de Hoofdstraat-West. Ter plaatse werden meerdere mannen aangetroffen die er, bij het zien van de politie, vandoor gingen. De agenten wisten twee verdachten te pakken, maar omdat er nog geen politieauto beschikbaar was werden ze aan een lantaarnpaal en een bushalte geboeid

Een verdachte kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden, en werd tijdelijk aan een lantaarnpaal vastgemaakt.

Beet van politiehond

Met behulp van een politiehond werd een tweede verdachte getraceerd. Na een beet in zijn achterste van de politiehond kon ook hij worden aangehouden. Ook deze verdachte werd aan een paal vastgemaakt.

Vijf of zes personen

Het was volgens de agenten niet helemaal duidelijk hoeveel personen er vandoor gingen. De agenten zeggen tenminste drie mannen te hebben gezien, maar volgens omstanders zou het om vijf of zes personen gaan. In samenwerking met de koninklijke marechaussee is een pand aan de Hoofdstraat-West doorzocht. Hierbij zou niets meer zijn aangetroffen.

Auto in beslag genomen

Wat er zich precies heeft afgespeeld is niet bekend. Door de agenten is een auto die zich bij het pand bevond in beslag genomen. Een berger heeft het voertuig afgevoerd. Bij de zoekactie waren meerdere eenheden van de politie en marechaussee actief. De actie trok veel bekijks van omwonenden.

Tetanusprik

Voor de verdachte die is gebeten door de politiehond moest een ambulance ter plaatse komen. Na controle bleek al snel dat hij niet mee hoefde naar het ziekenhuis. Op het cellencomplex in Leeuwarden heeft de man een tetanusprik gekregen.

Bron lc.nl