Radio Weststellingwerf Centraal

Meer dan 800 rijders genieten van de Off The Road rit Rensport Noordwolde.

Meer dan 800 rijders genieten van de Off The Road rit Rensport Noordwolde.

Noordwolde- Zondag 2 april 2017 met stralend mooi weer in de file van ongeveer 5 km naar Noordwolde. Vanaf 3 verschillende kanten moesten de deelnemers het parkeerterrein op.

Aniek Spikman, 1 van de 52 vrijwilligers had controle bij de ingang van het parkeerterrein maar had ook de opdracht mee gekregen om tegen alle deelnemers te zegen “niet voor 10.30 motor geluid in verband met de kerkdienst”.

Ondanks de grote drukte om het terrein op te komen, konden om klokslag half 11 de eerste motorrijders van start met rijders uit drie verschillende landen. De rijders kwamen uit Nederland, België, en Duitsland en trokken naar Noordwolde om deze tak van sport te bedrijven op een parcours met een lengte van 56 km over zandpaden, bouwlanden en graslanden.

Ook voor de toeschouwers was het spectaculair om te zien op de viersprong Bekhofweg – Meulenveldweg was een zogenaamde slak aangelegd.

Niet alleen motor rijden door de natuur, maar ook oog hebben voor de natuur. Een vrijwilliger van Rensport die de route controleerde zag in een weiland een schaap op de rug liggen, hielp het schaap om te draaien en vervolgde de weg.

Ernstig ongeval op het terrein van Manege de Zuidstroom waar ook het parcours over ging daar sloeg één van de deelnemers uit Zwolle met zijn motor over de kop en kreeg tijdens de val zijn eigen motor op de rug. Na controle van de aanwezige EHBO werd hulpdiensten gewaarschuwd ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse, na behandeling klachten geen gevoel in handen en benen is hij met de traumahelikopter over gebracht naar het UMCG in Groningen. Naar eigen zeggen ik kneep de voorrem te krachtig in. De familie laat weten dat het vermoedelijk nog wel mee gaat vallen en zien de laatste berichten er goed uit. Ook in het grasland aan de Bekhofweg kwam een rijder ten val en is met schouder letsel door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Na de laatste start om 14.30 uur kon er worden begonnen met opruimen van wel alle borden, linten etc. Ook de wegen werden schoongemaakt.

Ondanks de ongevallen ’s middags kan de voorzitter van Rensport, Piet Bosma samen met het bestuur en die vele vrijwilligers terug kijken op een geslaagde dag waar de deelnemers aan deze sport zich konden uitleven, en hielpen bij het financiële plaatje van Rensport.

Foto’s & Video: Henk Diever