Radio Weststellingwerf Centraal

Nationale School Roei Kampioenschappen. Terra College wordt Nationaal School Roeikampioen

Nationale School Roei Kampioenschappen. Terra College wordt Nationaal School Roeikampioen

Nationale School Roei Kampioenschappen. Terra College wordt Nationaal School Roeikampioen

Vrijdag 2 juni was de zonovergoten Bosbaan in Amsterdam het decor voor de Nationale School Roeikampioenschappen. Met chaufferende ouders en nog een aantal andere supporters toog een flink gezelschap, waaronder van beide Wolvegaster middelbare scholen ook een gymdocent, naar Amsterdam. Dit jaar deden ongeveer 600 leerlingen van bijna 50 scholen uit heel Nederland mee aan het toernooi. Voor het achtste achtereenvolgende jaar was het Linde College vertegenwoordigd: 2 meidenploegen in de dubbelvier met stuurvrouw in de categorie klas 4,5,6 en ook een jongensvier met stuurman in categorie klas 4,5,6. Het Terra College werd vertegenwoordigd door een mix vier met stuurman in de categorie klas 1,2,3.

Na de voorbereiding vanaf begin april op de Schipsloot bij roeivereniging Skylla Wolvega, was het heel spannend voor de meeste leerlingen om voor het eerst op te roeien naar de start op een echte wedstrijdbaan. Alle wedstrijden gaan over 500m. ’s Ochtends een voorwedstrijd om zich te klasseren voor A-, B- of C-finale en ’s middags de finales, waarbij in elke race 6 ploegen naast elkaar over de wedstrijdbaan gaan.

De mix ploeg van het Terra College klasseerde zich in de voorwedstrijd voor de A-finale. Hierin wist de ploeg superieur de overwinning voor zich op te eisen. Vol euforie kregen de leerlingen Bente Hulsman, Iris Boutsma, Sietse van der Meer, Hidde van Dijk en Joost v.d. Grooteveen bij de prijsuitreiking de gewonnen medailles omgehangen.

Beide meidenploegen van het Linde College roeiden een voortreffelijke race in hun voorwedstrijd en werden in hun heat respectievelijk 1e en 2e , waarbij de snelste LC-ploeg zich klasseerde voor de A-finale en de minder snelle voor de B-finale. In de A-finale kwam de snelste LC-ploeg krap één bootlengte te kort om zich Nationaal School Roeikampioen te kunnen noemen. Een opsteker voor de andere roeisters van het LC was dat zij de B-finale wonnen en daardoor bij de prijsuitreiking een medaille kregen omgehangen.

De jongensploeg van het LC plaatste zich ’s ochtends gemakkelijk voor de A-finale. In de finale eindigde deze ploeg, na een heel spannende race, binnen een halve bootlengte van de winnaar op de derde plek.

Alle schoolroeiers uit Wolvega op het erevlot op de Bosbaan. In lichtblauw shirt de leerlingen van het Terra College: nationaal school roeikampioen in mix vier met stuurman. In geel roeishirt de leerlingen van het Linde College. Links op de foto alle medaillewinnaars en hun coaches van roeivereniging Skylla Wolvega.

Bron: Berend Brummelman