Radio Weststellingwerf Centraal

Oplevering bijzondere picknickbank door Gerard van Klaveren in It Fryske Gea. Hoe een gewoon stuk hout een bijzonder verhaal wordt

Oplevering bijzondere picknickbank door Gerard van Klaveren in It Fryske Gea. Hoe een gewoon stuk hout een bijzonder verhaal wordt

Door de samenwerking tussen It Fryske Gea, aannemersbedrijf Nagelhout, MindUp en Stichting Ynnatura worden dit voorjaar in Nationaal Park de Alde Feanen tien bijzondere picknickbanken geplaatst. Met dit unieke project realiseren zij meerdere gezamenlijke doelen: aandacht voor natuur, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord.

Met de warme jas en rubberen laarzen aan werd de openingshandeling van de nieuwe voorzitter van Stichting Ynnatura, de heer Gerard van Klaveren, letterlijk in het voorjaarszonnetje gezet. Vanaf het bedrijfsgebouw van It Fryske Gea in Eernewoude liep hij met vertegenwoordigers van It Fryske Gea, Nagelhout Woudsend BV en de organisatie MindUp naar it Wikelslân om de eerste picknickbank in te wijden. De heer Van Klaveren, de nieuwe voorzitter van Ynnatura is er trots op betrokken te zijn bij dit unieke project. “Door deze samenwerking slagen we er in meerdere doelen tegelijk te verwezenlijken. We willen mensen laten genieten van onze mooie Friese natuur, daarnaast oog hebben voor duurzaamheid en ook nog maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Een gewoon stuk hout wordt door dit project ineens een bijzonder verhaal”.

De picknickbanken krijgen een mooie plaats in natuurgebied Nationaal Park de Alde Feanen. It Fryske Gea wil zo bezoekers een plek bieden om te pauzeren, uit te rusten, te eten en te genieten van de prachtige Friese natuur. Stichting Ynnatura neemt de kosten van het project voor haar rekening. Door aannemersbedrijf Nagelhout krijgt hout, wat eerder gebruikt was voor een damwand, een tweede leven en cliënten van MindUp zorgen voor de benodigde arbeidskracht.

Bron: persbericht itfryskegea