Radio Weststellingwerf Centraal

Plezier dankzij toeteren

Plezier dankzij toeteren

Wolvega – Voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking is het jaarlijks een feest. Ze mogen een dagje plaatsnemen in de cabine van een vrachtwagen en dan in konvooi toeren. Er was een pauzestop in Wolvega.

’s Morgens startten 85 vrachtwagens in Echtenerbrug, de voormalige woonplaats van Jan Kijnsma. Samen met Henk Schriemer is hij de initiatiefnemer van de tocht. Daarom zijn start en finish nog altijd in zijn oude woondorp.

De tour werd begeleid door politie en zo’n 60 verkeersregelaars. Overal werd het verkeer stopgezet. Het konvooi trok in Weststellingwerf ondermeer door De Blesse en Blesdijke. Ook Heerenveen en Joure werden doorkruist. Tot vreugde van de passagiers werd er onderweg steeds flink getoeterd.

Koster Transport in Wolvega had zijn terrein beschikbaar gesteld om daar de middagpauze te houden. Het was een van de ruim 20 transportbedrijven die gratis vrachtwagens beschikbaar stelt voor de rit. De vrachtwagens moeten een ruime cabine hebben om plaats te bieden aan de gehandicapte en zijn begeleider.

Bron: http://www.stellingwerf.nl

Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder
Foto: Dennis Stoelwinder