Radio Weststellingwerf Centraal

R.v.V. 1183 02.12.2017 de loftrompet

R.v.V. 1183 02.12.2017 de loftrompet

EDITIE 1183 Radio van Verre de Loftrompet.
Drie trompettisten in 1 aflevering uitgelicht Wynton Marsalis  ERIC VLOEIMANS en Saskia Laroo.
Wynton Marsalis steelt al zijn hele leven de show met zijn heldere jazztrompet en pakkende swingarrangementen. “The Last Time” is hier de opener met Eric Clapton niet alleen op gitaar maar ook op zang. Mooi lang is de onvergetelijke gospelblues uitvoering van “Just a closer Walk with Thee” gezongen door Taj Mahal. Eric Clapton’s “Layla” krijgt een jazz behandeling die haar en U nog lang zal heugen. “Another Day” is tussendoor een eerbewijs van de zwarte soul-zanger Frank Newcomb aan 50 jaar Black Gospel zingen in de Amsterdamse Bijlmer.
Andere koek is het subtiele gitaarspel van folksinger songwriter Sarah McQuaid die in Penzance in zuidEngeland woont en op folkfestivals op Ibiza en in Portugal altijd publiek vindt, evenals op kleine podia in de BeNeLux : “Only an Emotion” en haar huidige succesnummer “The Tug of the Moon” en straks aan het einde : “The Last Song” waarmee Sarah McQuaid dit programma afsluit zoals ‘t met “the Last Time” van Wynton Marsalis is begonnen. Van de francofone muziek competitie Reve Africain (De Afrikaanse Droom) hoort U de kansrijke deelnemers KRISTEL (Madagaskar, met “Akao”) en de Senegalese zanger Woz Kali, die “Aminata” zingt met de nachtegaal stem van een jeugdige uitvoering van Youssou N’Dour.
Samen met de muzikant-componist Mehmet Polat (afrikaanse luit, Turkije) speelt de Tilburgse trompettist Eric Vloeimans (foto) de sterretjes van de hemel, waarna de Canadese Madeleine Peyroux (op 6 december in Concertgebouw Amsterdam) ons de keel snoert met de songkreet “Squeeze Me“, wilder dan wij van de bedeesde Peyroux gewend zijn.
In uur 2  komt de Nederlandse vagebond-wereldreiziger op trompet Saskia Laroo de klankkleur bepalen in twee composities van harpiste Anne van Schothorst, op Anne’s debuutcd “Ek is Eik” : “Where is Mo?” en het intrigerende nummer “When the Willow Tree Smiled“. Ook het lifetime folkrepertoire van the Battlefield Band komt hier aan bod, al ’n hele generatie lang een vaste waarde op dansavonden en festivals in bonnie Schotland. Het schitterend ingetogen gespeelde “Happy Days“, maar ook titels als “In and Out the Harbour”, Battlefield Doking en “I’m gonna set you free”. Dat betekent niet dat de loftrompet uitgeblazen is, want van Eric Vloeimans op trompet horen wij bv. Gitano met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel. En Wynton Marsalis keert terug met een meesterlijke vertolking van Corine Corina van en ook gezongen door Taj Mahal (banjo, Hawai) met o.a. ook Eric Clapton in de gelegenheidsband rond de gevierde  jazztrompettist.

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/rvv-1183-02122017-de-loftrompet-u1/

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/rvv-1183-02122017-de-loftrompet-u2/