Radio Weststellingwerf Centraal

Radio van Verre 1167 Durf te Dromen 22.07.2017

Radio van Verre 1167 Durf te Dromen 22.07.2017

Tjebbe zingt LIVE in deze aflevering The Greatest Love Of All

 

DURF TE DROMEN Radio van Verre Editie 1167 dd 22 juli 2017

“You may think that I’m a Dreamer ……… but I’m not the only one”…..

Martin Luther King was natuurlijk zo bezien een dromer en John Lennon op zijn manier zeker ook. Evenals bij ons WENDE (WENDE Snijders  : De Wereld Beweegt) en Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot  en een beetje mooie DOEMAAR van Hennie Vrienten met een effectieve hartslag Earring van George Kooymans uit Den Haag.

TIM Buckley in the States was een dromer drifter als Hank Williams, netzogoed als de zoon Van Tim een generatie later : JEFF Buckley leefde misschien wel anders in zijn tijd van leven,  Jeff Buckley stierf al net zo tragisch als zijn vader Tim, net zo dromerig hardleers.  

De Kameroenese zanger-bassist Richard Bona is in 1967 geboren in hetzelfde regenwoud gebied van Oost-Kameroen, waar ik als antropologiestudent in 1971 mijn onderzoek deed naar Sociale Verandering in Abang-Mbang, en dorpen als Andjou, Bagbeze. Wel grappig te bedenken dat die Richard Bona als 4-jarig jochie daar toen rondliep, terwijl ik voetbalde bij Union Sportive d’Abang-Mbang !  Schoolkinderen liet ik daar toen onder andere hun “Dromen Tekenen” …….. Durf te Dromen op tekenpapier. De latere wereldmuzikant Richard Bona die deze week het Concertgebouw in Amsterdam vult vandaag de dag : Wat zullen destijds zijn dromen zijn geweest ?

In Radio van Verre 1167 “Durf te Dromen” zitten een paar Richard Bona nummers w.o. “Jokoh Jokoh” van zijn ‘Mandekan Cubano Heritage”cd. en “Socopao”van het 2013 album “BONAFIED” .

Ook de prachtige Portugese zangeres MARTA PEREIRA DA COSTA speelt (mandoline) in dit programma samen met  Richard Bona in het ont-moetingsnummer nummer “Encontro”.

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/radio-van-verre-1167-durf-te-dromen-22072017-u1/

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/radio-van-verre-1167-durf-te-dromen-22072017-u2/