Radio Weststellingwerf Centraal

Radio van Verre 1175 De Liefdes-Naamliedjes

Radio van Verre 1175 De Liefdes-Naamliedjes

Editie 1175 LIEFDES NAMEN en daar de liedjes van.

Jouw Naam aan mijn Lied gegeven, het mooiste of het lekkerste lied dat uit mij voortgekomen is

OMDAT IK VAN JOU HOUD …… tja, moet je dat nou altijd nog zeggen, dan schat ? …. ZING IK VAN JE.

Lekker liedje zoals MARIEKE van Jacques Brel, ISIS  van Frederique Spigt en SILVIA  van Harry Belafonte  zou je nog Liefhebbende Naamliedjes kunnen  noemen, voortgekomen uit belevenis en scenes van een goedbedoelde liefdesaffaire, zoals ook MARKUSHA door het Russische accordeon-talent in Amsterdam : Oleg Tveev  en in la Douce France bijvoorbeeld SARAH  door Georges Moustaki(foto) en ELIZA 14 ans door de altijd intrigerende Serge Gainsbourg. ANNA LEE in de Blues van Elmore James en meer nog ANNA bezongen door een 14-jarige BJoRK in ontwakend IJsland van de jaren’80.

Als je de naam Hercules  aan je eigen baby-zoontje hebt gegeven, krijg je ook een lied van die naam bij Elske DeWall en Emily  van Carice van Houten maar ook Pauline  uit de mond van vader Bram Vermeulen. In Brazilie geef je je naam aan een danslied als je dat gewoon zelf hebt geschreven : SAMBA do JOYCE maar soms kies je voor je held in het lied een fantasienaam Calliope. De Neil Diamonds en de Jose Iglesiasjes in de wereld maken ‘n werelds loflied voor hun one & only ANGELA.

Zelfs een traditoneel loflied MOLLY MALONE de Visverkoopster van Dublin klinkt hartstochtelijk strijdhaftig in de dictie van Rolling Stones zanger Mick Jagger.

De beste snarenspeler van Nederland Zoumana Diarra bespeelt hem ipv dat hij hem vocaal bezingt : zijn zoontje SAMUEL als een wonderschone compositie op zijn zelfgebouwde Afrikaanse harp, de kora. Op de verlaten prairies van Amerika schreef Hank Williams een klassiek country-lied genaamd.

KAW-LIGA de houten Indiaan hier messcherp op gitaar gespeeld door Carl Perkins.

Namen om aan te wennen, zelfs na meer dan 50 jaar popmuziek :  LOUIE LOUIE bezongen in een reggaeversie door The Metals  ANANSI de Spin en ADRINKA  van Astrid Seriese op tekst van Arthur Japin. Je had toch geen idee …… ? dat er zoveel betekenisvolle n a a m liedjes  bestonden ?!

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/radio-van-verre-1175-de-liefdes-naamliedjes-u1/

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/radio-van-verre-1175-de-liefdes-naamliedjes-u2/