Radio Weststellingwerf Centraal

Radio van Verre 1191 Nergensland

Radio van Verre 1191 Nergensland

Op 4 uithoeken van de wereld(muziek) staan popsongs op dit programma van Radio van Verre Nergensland :

Noord-Korea en de USA  en Madagaskar en het Cantonese China. Thema is het zoeken naar muzikale opvattingen over “Utopia” ofwel een “Nergensland” dat al eeuwenlang gekoesterd wordt in de wereldmuziek.

Tegast in theatercafe Le Brocope in Oldeberkoop introduceert de Klezmer & Balkan muziekgroep “L’Chaim Op het Leven !” het thema met ons openingsnummer Nergensland. 

In IJsland is de unieke zangeres BJoRK op pad met “Arisen to all my Senses” en het titelnummer van haar nieuwe album “Utopia”.

Bij The Beatles zong John Lennon zijn sophisticated gedicht in “his own write” : “Nowhere Man”, dat ook in NL gearrangeerd wordt door het Limburgse duo Mike Roelofs (piano) & Ryan Carniaux (hoorn)  met het gedicht “Alleen Staand”  voorgedragen door Ferry Dutch, volslagen onbekende dichter, maar wel aardig. Ook ‘n tweede nummer “View Music” is op hun album “Dialogin” te vinden.

Show Me Heaven” wordt door de Noorse (zelfs Lapse)  Ane Brun gezongen ter gelegenheid van de Nobelprijs voor Literatuur uitreiking in Oslo …….. aan de onvolprezen amerikaanse pop-poeet Bob DylaAn. Diens gedicht  “Girl from the North Country” is te toepasselijk hier om niet te beluisteren in deze Radio van Verre.

In Noord-Korea is de populairste vrouwen popgroep MORANBONG BAND bemind om haar loflied op hun Grote Leider KIM JONG-UN titel : “We Call Him Father”. In de USA laat hiphop talent Kendrick Lemar in co-creatie met N.E.R.D.  vliegers op met “Kites” nadat al eerder zijn song “Fear” van zijn succesalbum “DAMN” de Top44 van RadiovanVerre over het jaar 2017 bereikte.

Uit het Utopische muziekhuis Kytopia te Utrecht komt het meeslepende Kyteman Orchestra met een live=versie van “She Blew like Trumperts” . Uit de hoek van Madagaskar komt het 2e prijs winnende nummer van de Reve Africain de Afrikaanse Droom door componist/bassist/zangeres KRISTEL Ratri afkomstig uit Antananarivo  : “Akao” onze nummero 1 van de Top44 over 2017 bij Radio from Beyond.   Glorious Days” is een live-versie uit Canton, China afkomstig van de immens populaire Chinese boysband rond de eeuwwisseling BEYOND, vergelijkbaar hooguit met The Beatles of DoeMaar bij ons.

Met Nationale Tulpendag op de Dam is “Flowers” zo’n karakteristieke popsong uit de Dutch Mountains van The Nits (op hun album ANGST) waar bewonderaar Freek de Jonge dan weer een bewerkte NL versie van gemaakt heeft : Vertrouwen.

 

Utopia kan soms ver te zoeken zijn als het klimaat nergens meer mee zit :  “Over There It’s Training Too” een pianostuk van de mopdern-klassiek pianist/componist Nils Frahm van het album “Spaces” , ook al brengt Madonna ons zowaar in een beter vaarwater met live optredens van “Isola Bella” en een ouwe Franse favoriet van haar : Edit Piaf’s La Vie en Rose   .

I’m a Cow van Henk Hofstede van the Nits en met Haeven

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/rvv-1191-niemandsland-u1/

https://www.mixcloud.com/RadioVanVerre/rvv-1191-niemandsland/