Radio Weststellingwerf Centraal

Rianne Pesman voorleeskampioen Weststellingwerf

Rianne Pesman voorleeskampioen Weststellingwerf

Onder aanmoediging van ruim 60 toeschouwers werd Rianne Pesman van CBS De Wegwijzer uit Wolvega de Voorleeskampioen van Weststellingwerf. Zij las een fragment voor uit het boek Toetsterreur, turnstrijd & lovetweets van Gonneke Huizing. Volgens de jury had zij een goede introductie en een goed afgerond gekozen fragment, waren er tempowisselingen waar mogelijk en werd je meegenomen in het verhaal door een goede mimiek, contact met het publiek en haar heldere en duidelijk stem. Rianne gaat Weststellingwerf vertegenwoordigen op 11 april, in Gorredijk, tijdens het provinciale kampioenschap.

Samen met nog 8 andere finalisten ging Rianne op 7 maart, in de bibliotheek van Wolvega, de strijd om dit kampioenschap aan. Alle finalisten lazen een fragment uit een, door hen zelf uitgekozen, boek voor en werden daarop beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit wethouder Frans Kloosterman, Nationaal Voorleeskampioen Jan Dirk en beeldend kunstenaar Marjolein Spitteler. Na een zwaar overleg kwam de jury met de verlossende uitslag. Rianne Pesman van De Wegwijzer werd eerste, Mette Wubben van OBS De Aventurijn uit Munnekeburen werd 2e met een fragment uit Dagboek van een Muts van Rachel Renée Russel, en Tim Otter van SBO De Triade uit Wolvega werd netjes 3e. Hij las voor uit Mees Kees op kamp van Mirjam Oldenhave.

Tijdens het juryberaad vermaakte goochelaar Minze Dijksma het publiek dat, zoals elk jaar, weer erg genoot van de goochelkunsten. Ook de presentatie van de avond, die georganiseerd werd door de bibliotheek, was in handen van Minze.

 


Rianne Pesman leest voor


Rianne en Frans Kloosterman


De jury


Minze Dijksma in actie


Frans Kloosterman komt met de uitslag


De drie winnaars, v.l.n.r. Tim Otter, Rianne Pesman, Mette Wubben


Het publiek

Foto’s: Lenus van der Broek