Radio Weststellingwerf Centraal

Trainer bij Olyphia vertrekt ondanks verlenging contract

Trainer bij Olyphia vertrekt ondanks verlenging contract

Noordwolde – Hoewel zijn contract al was verlengd, stopt Sido Postma aan het eind van dit seizoen als trainer bij Olyphia. Hij vertrekt naar v.v. Drachten dat momenteel in de derde klasse speelt.

Postma (51) is bezig aan zijn eerste seizoen in Noordwolde. Hij nam het stokje over van Jannes de Lange. De in Sneek woonachtige Postma was trainer van Sint Annaparochie, dat net als Olyphia uitkomt in de tweede klasse. Van 2009 tot 2012 had hij Drachten al onder zijn hoede. Die ploeg strijdt momenteel in de 3e klasse om het kampioenschap. Trainer Willem Brouwer kondigde recentelijk zijn vertrek aan bij Drachten.

Vervolgens werd Sido Postma gepolst of hij terug wilde keren op het oude nest. De trainer had daar wel oren naar, maar was afhankelijk van de medewerking van Olyphia waar hij tijdens de winterstop zijn contact verlengde.

Postma kreeg groen licht van zijn huidige club. ‘Als dat niet was gebeurd, was ik gewoon bij Olyphia gebleven. Ik ben ze wel dankbaar dat het mag.’ Bij Drachten – een aanzienlijke grotere club dan Olyphia – ziet de Sneker meer mogelijkheden.

‘We zijn er niet blij mee’, zegt Olyphia-voorzitter Erik Oosterhof over het onverwachte vertrek van Postma. Maar om Postma aan zijn contract te houden, werd door spelers en bestuur niet als een goede keuze beschouwd. ‘Hoe gemotiveerd is iemand dan nog’, is de vraag die Oosterhof opwerpt.

Het verloop van de eerste elftaltrainers is de laatste jaren groot bij Olyphia, dat momenteel bijna onderaan de ranglijst in de 2e klasse K staat. Postma volgde Jannes de Lange op die ook slechts één seizoen volmaakte. Daarvoor was Chris de Wagt twee jaar de trainer. Hij stapte aan het begin van zijn derde seizoen onverwacht over naar het beloftenteam van Heerenveen. Al die jaren was hulptrainer Ronny Venema de stabiele factor. Hij vertrekt aan het eind van dit seizoen naar v.v. Steenwijk.

Bron: Stellingwerf.nl