Radio Weststellingwerf Centraal

Van de Nadort geeft kruiwagen vol knuffels voor kinderen Roemenië

Van de Nadort geeft kruiwagen vol knuffels voor kinderen Roemenië

Foto: Lenus van der Broek

Enkele weken geleden ontving burgemeester Van de Nadort een mooie brief van de zevenjarige Annabella Oostdam. Ze had een idee. Ze wil knuffels inzamelen voor kinderen in Roemenië en deze ook zelf brengen.  Annabella vroeg de burgemeester om haar uit te zwaaien. Het zou fijn zijn als hij ook een knuffel mee kon nemen als hij dit had. En dat heeft ze geweten, want de burgemeester is meteen zelf een inzamelingsactie begonnen op het gemeentehuis. Vanochtend vertrok Annabella vanaf de Tuindorpschool in Wolvega met al haar knuffels naar Roemenië. De burgemeester was er bij, met een kruiwagen vol knuffels!

Het idee van Annabella ontstond als volgt. “Ik moest een keer mijn kamer opruimen van mijn mama. Mijn hele kamer lag vol met knuffels. Er zijn er heel veel die ik al heel lang geen knuffel meer had gegeven. Ik heb een grote vriend in Roemenië”, aldus Annabella. Deze vriend is helikopterpiloot en heeft een Nederlandse vrouw en kinderen. Zij had van hem gehoord dat er in Roemenië veel kinderen zijn die geen knuffels hebben, omdat hun papa en mama geen geld hebben.  Annabella dacht daarom, misschien kunnen zij van mij wel een knuffel krijgen.

Daarom heeft zij aan haar mama gevraagd of zij haar knuffels aan die kinderen mag geven. Zij vond dat een goed idee. Zij kennen in Roemenië een stichting die de kinderen daar helpen. Deze stichting heet ‘Our big day out’. The Winter Soldier van The Avengers helpt hen ook.

“Ik heb op mijn school gevraagd of alle kinderen mij helpen willen, zodat ik zoveel mogelijk knuffels aan de kinderen kan geven. Maar iedereen kan knuffels op school brengen. Ik wil de knuffels graag zelf aan de kindjes geven. We hebben met ze afgesproken dat we de knuffels eind november, dus voor de Kerstdagen, afleveren bij hen in Boekarest, Roemenië”, aldus Annabella.

Totaal zijn ruim 800 knuffels ingezameld, 600 op school en 200 in het gemeentehuis in Wolvega.

Ook is de moeder is een Crowdfundingactie begonnen, zodat de familie de benzinekosten niet alleen hoeft te betalen. Als iemand niet online kan geven, dan kunnen mensen ook geld in de collectebus in de Tuindorpschool doen.

Foto: Lenus van der Broek

Foto: Lenus van der Broek