Radio Weststellingwerf Centraal

Vanaf 8 april kruising Sleeswijklaan/Stationsweg afgesloten

Vanaf 8 april kruising Sleeswijklaan/Stationsweg afgesloten

Aan de noordkant van de Stationsweg is de nieuwe inrichting al goed te zien. Rechts ligt een nieuw fietspad. (Foto: PEEM Fotografie)

De werkzaamheden aan de Stationsweg en het stationsgebied lopen op schema. De vaart zit er goed in! Het is tijd voor de volgende fase.

Vanaf 8 april schuift het werk op naar de kruising Sleeswijklaan/Stationsweg. Verkeer kan er vanaf die datum vier weken niet langs. Lopend of met de fiets kunt u er wel langs. Verkeer raden we aan om te rijden via de Lycklamaweg en Om den Noort. De parkeerplaatsen van het station en Jumbo blijven bereikbaar. Het station bereikt u via de noordkant (Welkoop).

Als de kruising klaar is, sluiten we het wegdeel tot aan de ovonde (Spoorlaan) af. De parkeerplaats van de Jumbo is dan alleen via de Sleeswijklaan toegankelijk.

Wat gebeurde er tot nu toe?

De Stationsweg is vanaf de Welkoop tot aan de Sleeswijklaan inmiddels helemaal vernieuwd en er ligt een fietspad naast. Ook het plein voor het station begint er al anders uit te zien.

De werkzaamheden gaan volgens plan. De winter heeft niet veel vertraging opgeleverd. De omleidingsroutes worden goed gebruikt, al is er op de Spoorsingel meer verkeer te merken en rijd het verkeer daar soms hard. Hier zijn we zeer alert op. De gemeente heeft extra borden geplaatst die erop wijzen dat alleen aanwonenden en bestemmingsverkeer toegang hebben. De politie en toezichthouders van het project houden een extra oogje in het zeil.  

We zijn blij met de alerte reacties en het begrip van de buurtbewoners. Wij doen ons best de overlast zo laag mogelijk te houden en wijzen weggebruikers erop rekening te houden met de buurt.

Het plein voor het station krijgt een heel nieuw uiterlijk. De nieuwe vorm wordt al steeds meer zichtbaar.

Meer informatie

Meer informatie, nieuwsbrieven en omleidingsroutes vindt u op Weststellingwerf.nl/stationsgebied.