Radio Weststellingwerf Centraal

Voedselverwerving Voedselbank groeiende

Voedselverwerving Voedselbank groeiende

Wolvega-

Ook dit jaar doneerden de gemeenteleden van PKN gemeente Wolvega weer meer dan tien kratten met houdbare basisproducten aan de Voedselbank in  het kader van de Biddag voor Gewas en Arbeid. Afgelopen weekend deed de Hervormde Kerk Scherpenzeel/Munnekeburen daar nog eens een flinke schep bovenop in het kader van hun jaarlijkse voorjaarsactie.
Door deze twee zeer gewaardeerde acties heeft de werkvloer wat meer ruimte om indien gewenst de tweewekelijkse voedselpakketten wat aan te vullen met ontbrekende basisproducten.

Daarnaast is de aanvoer vanuit het lokale circuit flink groeiende nu de directies van supermarktketens hun winkels sinds enige tijd adviseren om producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten in de lokale situatie te doneren aan de plaatselijke Voedselbank. Dat scheelt veel kosten voor vervoer, geeft minder logistieke problemen, levert tijdswinst op om  de producten alsnog te kunnen uitdelen en gaat voedselverspilling tegen. Nadat Jumbo Nicolai Wolvega eind vorig jaar als eerste supermarkt inhaakte op dit advies gevolgd door Jumbo de Jong Noordwolde kon afgelopen week Aldi Wolvega aan dit lijstje worden toegevoegd en heeft ook AH Bijsterbosch inmiddels aangegeven nog deze maand in  gesprek te willen met voedselbank Weststellingwerf over deze succesvolle aanpak van voedselverwerving.