Radio Weststellingwerf Centraal

Voor het eerst ’s avonds een grasbaanrace in Noordwolde

Voor het eerst ’s avonds een grasbaanrace in Noordwolde

Noordwolde – Een primeur tijdens de jaarlijkse grasbaanraces in Noordwolde: voor het eerst organiseren een ze een grasbaanrace tijdens de avond. Motorsportvereniging Rensport laat weten dat het een hele uitdaging is, maar door de inzet van vrijwilligers gaat dit lukken.

Op zaterdagavond vanaf 17.00 zullen de de coureurs uit binnen- en buitenland de strijd met elkaar aangaan met als inzet de titel voor het Open Nederlands Kampioenschap. De ONK, ook wel Dutch Open Grasstrack bestaat uit 5 wedstrijdrondes waarvan Noordwolde de eer heeft om de vierde ronde te organiseren.

Titelstrijd ligt nog open

Op deze avond komen onder meer de internationale solo special coureurs aan de start. Deze strijd om de Nederlandse titel ligt nog helemaal open. De leider in het tussenklassement, Romano Hummel uit Hoogkerk, voelt de hete adem in de nek van Dave Meijerink en last but not least Grand Prix rijder Theo Pijper.

Maar er zijn meer coureurs die graag op het podium willen staan. Jarno de Vries uit Jubbega is bezig met een ijzersterk seizoen en Henry van der Steen kan weleens voor een verrassing gaan zorgen. Het verdere sterke deelnemersveld wordt gecompleteerd door Duitse coureurs waaronder GP coureur Bernd Diener en Deense rijders.

De zijspannen zal helemaal een spektakelstuk worden. Er hebben zich maar liefst 18 combinaties uit Nederland, Engeland, Denemarken, Frankrijk en Duitsland aangemeld dus dat wordt letterlijk dringen op de grasbaan in Noordwolde.

Mathijssen/Mollema

De koploper in de tussenstand van het ONK, veelvoudig Europees en Nederlands kampioen Matthijsen/Mollema heeft dit seizoen heeft dit seizoen veel tegenstand te duchten van de combinatie Detz/Arling. Een vanzelfsprekendheid is het niet meer dat Matthijssen/Mollema met ruime voorsprong de wedstrijd wint. Maar Holstein/Strockmeijer en de Deense combinatie Frederiksen/Grandt kunnen misschien ook voor een verrassing zorgen.

Tevens rijden op de zaterdagavond de ST1 (500cc) en ST2 (250cc) voor het ONK. Altijd spannende wedstrijden met closeracing en vaak verrassende uitslagen. Op zondag is de baan in Noordwolde het toneel voor de Jeugd en Nationaal klasse.

Bron : stellingwerf.nl