Radio Weststellingwerf Centraal

Wethouder Jongebloed geeft startschot voor werkzaamheden stationsgebied

Wethouder Jongebloed geeft startschot voor werkzaamheden stationsgebied

De Stationsweg en het stationsgebied in Wolvega worden opnieuw ingericht. Deze week start aannemer A. Faber uit Bolsward met de aanleg van een fietspad tussen het station en de Welkoop. Wethouder Jack Jongebloed gaf vanochtend symbolisch het startschot met een graafmachine. In januari begint de herinrichting van de rijbaan.

Wat gaan we doen?

De Stationsweg is een drukke weg. Het is een van de belangrijkste verbindingswegen in Wolvega. We maken de Stationsweg veiliger voor iedereen die er langskomt: in de auto, op de fiets en lopend.

De Stationsweg krijgt een nieuw wegdek en voor het station leggen we een plein aan met een heel nieuwe uitstraling Er komt onder andere een verbinding naar het water van de Spoorsingel.

Tussen de Welkoop en het station komt een apart fietspad. Deze week start de aanleg hiervan. De weg blijft dan gewoon toegankelijk.

Vanaf januari delen van de weg afgesloten

In januari gaan we aan de slag met de Stationsweg. Delen van de weg worden dan wel tijdelijk afgesloten. We knippen het project op in fases, zodat er altijd een stuk van de Stationsweg toegankelijk is. Zo zorgen we ervoor dat woningen, winkels, bedrijven en het station bereikbaar blijven.

Inloopbijeenkomst

Wilt u meedenken over de omleidingsroutes en de plannen bekijken? Kom naar de inloopbijeenkomst op dinsdag 11 december tussen 16.00 en 20.00 uurbij Brrand aan de Sleeswijklaan 1 in Wolvega. Wij horen graag uw reactie en suggesties.

Meer weten?

Op weststellingwerf.nl/stationsgebied kunt u de werkzaamheden volgen en de eerste nieuwsbrief over het project lezen.

Wethouder Jack Jongebloed graaft met een kraan het eerste stuk uit waar een nieuw fietspad wordt aangelegd. (Foto: Gerrit Jan Prakken)