Radio Weststellingwerf Centraal

Woningen in Noordwolde schieten als paddenstoelen uit de grond

Woningen in Noordwolde schieten als paddenstoelen uit de grond

Foto: Piet Bosma

Noordwolde – Op de plek waar vroeger de Renbaanschool stond in Noordwolde, wordt nu volop gewerkt aan de bouw van vier woningen aan de Draverij. Toeck is de planontwikkelaar in samenwerking met bouwbedrijf Koning Scheenstra. VDM Woningen is verantwoordelijk voor de bouw.

Die bouw gaat erg snel volgens een omwonende. ‘Ik was een dag weg en toen ik terugkwam, stonden er opeens vier woningen.’ De woningen worden als een pakketje aangeleverd. ‘Ze komen met vrachtwagens vol panelen die ze in elkaar zetten. Het dak vouwen ze uit en de volgende dag leggen ze de dakpannen erop.’

Sleutelklaar

De zogenaamde TIMM woningen worden turnkey (sleutelklaar) opgeleverd. Met het sanitair, alles erin. Tot de vaatwasser aan toe. ‘In de muren zitten ook al stopcontacten en de badkamer takelen ze er ook zo in. Het wordt allemaal in de fabriek gemaakt. Met een grote kraan hijsen ze alles in elkaar. Het is ongelooflijk.’

De vier woningen van Fase 1 zijn inmiddels gereed. De vier van Fase 2 staan nu in de steigers. Vorige week vond de cascomontage plaats. Alle toekomstige bewoners waren daar getuige van.

Ander type

Foto: Piet Bosma

In Fase 3 worden er acht woningen gebouwd. Dit keer een ander type: NEO H+ en niet aan de Draverij, maar aan de Paardendreef. Zes van deze woningen zijn nog beschikbaar.

Starters

De gemeente laat op het terrein waar vroeger de Renbaanschool stond in totaal drieëntwintig koopwoningen bouwen. Zestien daarvan zijn geschikt voor starters en bestaan uit vier blokjes van vier woningen. De overige zeven woningen komen op vrije kavels te staan. Daarnaast worden er zestien projectmatige koopwoningen gerealiseerd door verschillende ontwikkelaars.

Inmiddels zijn er dus vier woningen opgeleverd, vier in aanbouw en acht in de planning.

Bron: http://www.stellingwerf.nl